• 210 9844880 -
  • 6942 291212
  • Αρτέμιδος 60, Π. Φάληρο, Νότια προάστια – Αθήνα

Holter νυχτερινής άπνοιας

Holter νυχτερινής άπνοιας

Η υπνική άπνοια είναι μια κατάσταση κατά την οποία η αναπνοή σταματά κατά τη διάρκεια του ύπνου λόγω κάποιας λειτουργικής ή ανατομικής στένωσης της αναπνευστικής οδού. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας είναι το ροχαλητό, η διακοπή της αναπνοής (που συνήθως περιγράφεται από τον σύντροφο), η νυχτερινή συχνουρία, η νυχτερινή εφίδρωση, οι συχνές αφυπνίσεις με αποτέλεσμα διακεκομμένο ύπνο και κόπωση κατά τη διαρκεια της μέρας.  Οι άπνοιες στον ύπνο προκαλούν ή επιδεινώνουν παθήσεις όπως: αρτηριακή υπέρταση, στεφανιαία νόσο, έμφραγμα του μυοκαρδίου, αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, αρρυθμίες, πνευμονική υπέρταση κ.ά.

HOLTER ΑΠΝΟΙΑΣ

Η αρχική διάγνωση της υπνικής άπνοιας γίνεται από τον καρδιολόγο, ιδιαίτερα όταν συνυπάρχουν αρρυθμίες και υπέρταση που δεν ανταποκρίνονται εύκολα στη θεραπευτική αγωγή.

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε ειδικό σύγχρονο Holter άπνοιας ύπνου (SASS 2  Applemed) το οποίο μετράει συνεχώς τον κορεσμό του οξυγόνου στο αίμα κατά τη διάρκεια του ύπνου και υπολογίζει τον δείκτη άπνοιας/υπόπνοιας (AHI).

Η θεραπεία της υπνικής άπνοιας μπορεί:

  • Να απαλείψει εντελώς όσα συμπτώματα οφείλονται αποκλειστικά στην άπνοια, όπως νυχτερινές αρρυθμίες και νυχτερινή υπέρταση.
  • Να συμβάλλει στη σταθεροποίηση και μη επιδείνωση εγκατεστημένων καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια και η στεφανιαία νόσος.